Politika privatnosti

Ova Politika sadrži detaljan prikaz aktivnosti web sajta i webshopa (FABRIKA coffee), u daljem tekstu „web sajt“, u vezi sa prikupljanjem i obradom podataka o ličnosti ali i sve informacije od značaja za lica čiji se podaci obrađuju.

Ova Politika privatnosti dopunjuje Uslove korištenja na ovom web sajtu i mijenja je u dijelu koji se odnosi na zaštitu licnih podataka, a sve u cilju uskladivanja sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o licnosti (GDPR).

Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeću Politiku privatnosti da biste razumjeli na koji način štitimo podatke koje nam omogućavate, odnosno kako bismo ih mogli koristiti ili štititi u budućnosti.

1. Koje podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?
1.1. Podaci o korisniku
1.2. Kolačići (Cookies)

Kolačić je jednostavna tekstualna datoteka koja se čuva u veb pretraživaču dok korisnik pregleda neki veb sajt.

Kolačići obično sadrže naziv sajta sa kojeg korisnik posećuje sajt, i postojanje kolačića generiše jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju pretraživača za koje je potrebna veza sa sajtom.

Kolačići omogućavaju funkcionalnost internet stranice, i neki od njih čak prate i analiziraju ponašanje korisnika na internetu. Kolačići uobičajeno ne otkrivaju identitet korisnika. U slučaju da kolačić omogućava pristup identitetu korisnika, Kolačići se tretiraju kao bilo koji drugi podaci o ličnosti, i zbog toga sve što je rečeno o podacima o ličnosti se primenjuje na takve kolačiće.

Evropsko zakonodavstvo o telekomunikacijama, omogućava korišćenje kolačića, pod uslovom da je korisnik (lice na koje se podaci odnose) na jasan i precizan način obavešten o svrsi prikupljanja i obrađivanja kolačića, i da je korisnik imao priliku da odbije takvo obrađivanje.

Uklanjanje kolačića je moguće promenom podešavanja u vašem internet pretraživaču (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera itd.). Sačuvani kolačići mogu biti uklonjeni, ali zavisno od vrste kolačića, takvo uklanjanje može potencijalno umanjiti funkcionalnost platforme.

1.3. U koju svrhu koristimo kolačiće ili druge slične tehnologije?

Web sajt koristi kolačiće ili druge slične tehnologije u sledeće svrhe:

  • da naš web sajt i aplikacije funkcionišu brže i da se lakše koriste,
  • u cilju optimizacije sadržaja kao i za odgovarajuće plasiranje reklamnih poruka, u skladu sa očekivanjima i interesovanjima Korisnika,
  • u cilju prikupljanja statistika koje nam omogućavaju da razumemo kako se koriste veb lokacije (uključujući usluge naše aplikacije) i u cilju unapređenja funkcionalnosti i sadržaja.
2. Upotreba sakupljenih podataka

E-mail adresu ne koristimo kako bismo Vas lično identifikovali, već da bi na osnovu te informacije utvrdili da ste stvarna osoba a ne robot (bot), te vam omogućili da izvršite Vašu narudžbu.

3. Analitika
Platforma koristi Google analitiku, koja postavlja korisničke kodove na korisničkom terminalnom uređaju, za prikupljanje korisničkih podataka.
4. Drugi internet sajtovi

Naš web sajt može sadržavati linkove za druge internet sajtove koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podliježu ovoj Politici privatnosti. Ukoliko pristupite drugim internet sajtovima koristeći date linkove, operateri tih internet sajtova mogu tražiti informacije od Vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, koje se mogu razlikovati od naše.

5. Saglasnost

Prilikom prve posjete našem web sajtu, iskočiće vam obaveštenje o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Svi kolačići su svrtstani u sledeće kategorije: neophodni, za unaprijeđenje rada sajta, marketing, statistika i ostali. Bez neophodnih kolačića nije moguće koristiti web sajt. Za sve ostale kolačiće, imacete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korištenje ili ne. Ako ne prihvatite da koristite takve kolačiće to vas neće onemogućiti da koristite platformu, ali može uticati na funkcionalnost njenog korištenja.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 11.12.2020.

Na početak